Van de trap gerold

Mijn man en ik sjouwden een elektrische piano naar beneden van de zoldertrap. Hij had dat ding gekocht voor weinig geld om uit te lenen aan leerlingen van hem die nog geen piano hadden. Je moet immers eerst weten of een hobby bij je past eer je dure spullen aanschaft. Het ging echter niet helemaal goed. Halverwege verloor ik de controle en rolde omlaag. Gelukkig kon hij de piano nog vasthouden. Maar ik botste eerst met mijn hoofd tegen de muur en vervolgens met mijn schouder tegen de andere muur. Tenslotte landde ik op mijn billen op de overloop van de eerste etage.

Daar zat ik dan enigszins verdwaasd mijn pijnlijke lichaamsdelen te wrijven. Ik probeerde langzaam op te staan. Dat lukte redelijk. Na een tijdje hebben we samen toch maar de piano in de auto gehesen opdat mijn man een leerling blij kon maken.

Vrij snel dacht ik ook: ” Ik zal toch geen hersenschudding hebben.” Ik weet in tussen hoeveel last dat kan opleveren. Je kunt problemen krijgen met de concentratie, vermoeidheid, overgevoeligheid voor prikkels en ga maar door.

Toen besloot ik om het rustig op te bouwen en dat is goed gelukt.

Ik heb redelijk wat rust genomen.

En ik ben toch maar naar pilatesles gegaan. Ik dacht: Daar wordt op diverse terreinen aan je gezondheid gewerkt op een rustige manier. Ademhaling is belangrijk en soepelheid en kracht. Dus dat is vast goed voor mijn stijve lijf maar ook voor een eventuele reactie op stress.

Ook hadden we kaartjes voor een concert van de “superfanfare”. Dat is een gezamenlijk project van een aantal fanfares om een mooie avond te verzorgen in de schouwburg.

Toen ik de schouwburg binnenkwam en het geroezemoes van al die mensen hoorde, dacht ik : “Dit is misschien toch niet zo ‘n goed idee.”

Maar eenmaal in de voorstelling met al die prachtige muziek, had ik nergens meer last van. En mijn conclusie was: “Ook dit was vast goed tegen de stress.”

Mijn hoofd had nogal een klap gemaakt tegen de betonnen muur. Mogelijk had ik gewoon geluk en had ik zowiezo geen last gekregen. Mogelijk hebben de maatregelen ook bijgedragen. Ik ben in ieder geval zielsgelukkig dat mijn hersenen gezond en wel en zonder restverschijnselen zijn.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.