Afleiding

Kattebelletjes 24 Afleiding 24-7-2018

Afgelopen zaterdag was het heet net zoals de laatste weken steeds. Toevallig had ik nogal wat te doen die dag. En ik zag er behoorlijk tegenop. Vooral omdat ik ook een aantal keren op de fiets moest. Ik ging o.a. met en cliënt een kop koffie drinken ergens. Achter ons zat een echtpaar ook wat te drinken nadat ze de boodschappen hadden gedaan. We raakten wat aan de praat over de verschillen tussen België en Nederland , over speeltuinen en zo het een en ander. Op een gegeven moment werd het gesprek echter wat serieuzer en vertelden ze over hun zorgen binnen de familie en hoe ze probeerden om daar een beetje greep op te krijgen. Ik wilde mijn aandacht ook een beetje bij de cliënt houden maar hij leek het gesprek ook wel interessant te vinden.
Toen ze weggingen bedankten ze mij voor het gesprek. Mijn cliënt en ik gingen ook ieder onze eigen weg. Toen viel het me ineens op dat de tijd was gevlogen en dat ik eigenlijk geen last meer had van de warmte.
O ja dacht ik natuurlijk. Dit soort gesprekken is mijn passie. Dan is mijn aandacht helemaal weg bij de bezorgdheid over het warme weer. Ik moest weer denken aan de 5 G’s. Gebeurtenis, gedachte ,gevoel, gedrag, gevolg. In dit geval waren mijn eerste gedachten: Oh heet, als ik dat maar allemaal volhoud. Gevoel: ik voel me onprettig.
Mijn latere gedachten: ik ben geïnteresseerd en leef mee met deze mensen. Mijn gevoel: prettig , ik kan iets kleins betekenen.