comfort

Twee oude kattebelletjes gingen over darteritus en fibromyalgie en dus over spieren. Dat deed me denken aan een uitspraak onlangs van een docente over gezondheid: Wij zijn zo gesteld op ons comfort!

Helemaal waar natuurlijk. Ik vind het tenminste heel genoeglijk om ‘s avonds op mijn lekkere plekje op de bank te hangen en De Slimste Mens te kijken.

Ik was me er ook nauwelijks bewust van hoeveel dingen ik zittend deed. Sinds ik op de gezondheidscursus hoorde: Zitten is het nieuwe roken heb daar meer aandacht voor gekregen. Het viel me toen op dat een client van tachtig jaar altijd staande zijn verhaal hield. Hij kon dat een flinke tijd volhouden. Mijn man ook trouwens. Maar ik loop zo snel mogelijk naar de eerste de beste stoel en praat vandaaruit verder.

Tegenwoordig probeer ik dus ook staande op mijn telefoon te kijken en zo. Je leert iedere keer wat bij.

Ik moest ook wel lachen om wat de docente vertelde over haar kinderen. Ze zei: we hadden altijd de gewoonte spullen op de trap te leggen opdat degene die langskwam ze mee naar boven zou nemen.

Toen zij haar kinderen erop wees dat ze mee moesten nemen wat er lag kreeg ze als antwoord. Nee, mam loop maar een keer extra. Dat zijn allemaal beweegkansen. Uiteraard was dat een koekje van eigen deeg, want dat had ze de kinderen natuurlijk ook verteld.

Kortom ik doe wel mijn best wat meer te wandelen, sporten, fietsen en …trappen te lopen.