In het groen!

We hadden Pilateslessen via livestream. Zoom was een uitkomst in het eerste deel van de coronatijd. Sinds kort zijn er weer wat meer mogelijkheden en sporten we in de buitenlucht. De eerst keer op een parkeerplaats bij het gebouw, waar we onze sportlessen kregen. Daarna togen we naar het Park van Onthaasting. Mooie naam. En een zeer toepasselijke naam. Afgelopen maandag regende het een beetje en vroegen we ons af wat te doen. Maar snel was het alweer droog. En daar lag ik op mijn matje dat ik boven op de enorme, zeildoek poncho had gelegd die altijd in mijn fietstas zit.

Om te beginnen waren we natuurlijk wel een beetje trots dat we de weergoden trotseerden. Maar het voelt ook zo heerlijk om onder een flinke kersenboom te liggen. Dan kijk ik omhoog en zie dat schitterende bladerendek met al die vertakkingen en blaadjes erin en de zon erdoorheen. Met daarin de nodige vogeltjes die af en aan vliegen. Fantastisch! En ik ben echt geen fan van sporten. Ik doe het omdat ik weet dat het zo nuttig is voor mijn houding en mijn ademhaling en voor mijn conditie. Maar op deze manier wordt het zelfs voor mij plezierig.

Ik dacht er nog over na hoe belangrijk de buitenlucht is voor je gezondheid.

Bij kinderen die veel buiten spelen komt minder bijziendheid voor. Alvast heel nuttig.

Verder is het voor onze afweer, kinderen en volwassenen goed om regelmatig met de handjes en de voetjes in de modder te zijn.

Maar ook is onderzocht dat mensen die ziek zijn en veel natuur om zich heen hebben beter en sneller herstellen. En wie gestrest is of depressief heeft er veel baat bij om bijvoorbeeld een wandeling in het bos te maken. En natuurlijk ook als je gezond bent zoals ik, word je er helemaal blij van.